Våra möbler

Möbeldesigns möbler andas kvalitet och komfort. Tack vare våra medarbetares gedigna kunnande hanteras varje möbel med stor omsorg och kärlek. Möbeldesign konstruerar och tillverkar möbler som ska vara länge.

För att uppnå hög kvalitet och komfort använder vi stommar av norrlandsvirke som tillverkas av ett lokalt snickeri. Lädret som bereds i Sverige kommer från skandinavisk boskap. Vår ambition är att alla delar i möblerna ska vara tillverkade i närområdet, detta för att flexibiliteten ökar och miljöpåverkan minskar.

Våra olika typer av material

De lädertyper vi använder oss av är Anilinläder och Semianilinläder vilka båda är genomfärgade och kan fås i en mängd av vackra färger.

Anilinläder

Anilinläder är det mest nakna läder som tillverkas. Det är mjukt, skönt och äkta. Det har en lätt ytbehandling som skydd mot smuts. Hudens naturliga egenskaper syns som fettlinjer, insektsbett och mindre rispor.

Semianilinläder

Semianilinläder är behandlat på ytan som ger en större tålighet än anilinläder. Hudens naturligheter framträder, men i mindre mängd än hos ett anilinläder.

Tyger

Vill du klä din möbel i tyg så går det naturligtvis bra. Vi samarbetar med flera av de ledande tygleverantörerna. Du kan också välja eget tyg och sända till oss så får du din helt unika möbel. Vi på möbeldesign tycker att det är du som kund som ska bestämma hur din möbel ska se ut och hur komforten upplevs. Därför har du möjlighet att välja sittplymå efter eget tycke och smak. Vi erbjuder antingen en högelastisk kallskumskärna eller den sköna pocketspring sitsen. Du som kund har även möjlighet att välja mellan olika utföranden på ben till din möbel. Vad du än väljer så kommer du få en möbel som är omsorgsfullt tillverkad och som håller länge.